Ga naar de inhoud

5 tips om van je griep af te komen

Het overkomt ons allemaal wel eens en niemand wordt er gelukkig van: ziek zijn. Ik lig nu zelf al de hele week plat op bed en ik vind het echt drie keer niks. Stilzitten en niks doen is leuk voor een halve dag, één dag op zijn maximaal, maar daarna ben ik daar ook wel echt weer klaar mee. Door de jaren heen heb ik wat tips verzameld en “rituelen” ontwikkeld die ik iedere keer weer toepas als ik ziek ben om maar zo snel mogelijk weer beter te worden. En vandaag deel ik ze graag met jou!

  • Rust lekker uit!

Ja, het is lastig, ik weet het. Maar het is misschien wel de belangrijkste tip van allemaal! Geef je lichaam de rust en ruimte om weer beter te worden. Wil niet te snel weer van alles doen en doe vooral gewoon rustig aan. Laat de boel de boel en plof lekker op de bank met een film, serie of een goed boek.

griep1

  • Zorg dat je genoeg slaapt.

En nee, uitrusten is dus niet hetzelfde als slapen. Pak je rust, maar pak ook zeker je slaap. Als je moe bent en merkt dat je wel even zou kunnen slapen: DOEN! Doe dat dan vooral. Je lichaam heeft al je energie nodig om uit te zieken dus het is belangrijk dat jij je lichaam zo veel mogelijk energie gunt.

  • Drink voldoende.

Omdat je waarschijnlijk niet heel veel eetlust hebt en flink wat zweet is het extra belangrijk om je vochtpeil in orde te houden. Zorg er dus voor dat je genoeg drinkt! Water is goed, warme thee is vaak ook fijn. Persoonlijk vind ik het ook erg fijn om bouillon te drinken. De hartige smaak is erg lekker en door het zout in de bouillon houd je het vocht ook vast.

  • Eet voldoende.

Ook al heb je er waarschijnlijk echt geen zin in en komt het er misschien net zo hard uit, probeer echt wat te eten! En denk hierbij aan lichte dingen. Als ik ziek ben lééf ik echt op rijstwafels, bouillon en rijst met banaan. Rijst met banaan?, hoor ik je denken. Ja inderdaad, een vreemde combinatie maar wel een goede combinatie. Een combinatie die ik altijd redelijk weet binnen te houden en waardoor ik toch een aantal voedingsstoffen nog binnen krijg.

griep2

  • Krijg voldoende vitamine C naar binnen.

Makkelijk hiervoor is door fruit te eten. Denk aan sinaasappels, mandarijnen. Alleen is fruit niet altijd even makkelijk binnen te houden door de zuurtegraad. Een vitamine C bruistablet of voedingssupplement is een goed alternatief.

Of deze tips het hele uitziek-proces nou écht versnellen weet ik niet, maar het kan zeker geen kwaad om deze tips toe te passen.

Welke tips heb jij door de jaren heen verzameld en pas je iedere keer weer trouw toe? Of heb jij misschien echt hét wondermiddeltje gevonden om zo snel mogelijk van je griep af te komen? Laat het me weten in de comments! Ik ben benieuwd.

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *