Ga naar de inhoud

De Pastafabriek, Groningen

Vorige week zondag zouden mijn lieve vriendje en ik gaan lunchen bij een leuk lunch-tentje. Even tijd voor elkaar, omdat ik hem daarvoor 2 dagen had moeten missen (VET lang ja. Maar echt!). Omdat we vervolgens pas om 12uur wakker werden besloten we om maar niet meer te gaan lunchen. Diner werd het! Zeg ik ook absoluut geen nee tegen. We waren al een aantal keer langs De Pastafabriek gelopen en iedere keer weer zeiden we tegen elkaar: “hier wil ik ook echt nog een keer eten!”. Zo gezegd, zo gedaan. Zondag hebben wij dus gegeten bij De Pastafabriek en als je benieuwd bent hoe dat was lees dan gauw verder!

Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen door een medewerker achter de bar. “Of wij al bekend waren met het concept?” nee, dat waren wij nog niet. Het is dus een selfservice restaurant, wat inhoudt dat je zelf je drankjes en eten besteld en ophaalt bij de keuken. Bij binnenkomst krijg je een menukaart en bestelkaartjes en dan mag je zelf een plekje uitzoeken. Wij kwamen wat aan de vroege kant (rond 17.00uur) dus er was nog volop plek. Bij de bar haalden we koffie en thee om de menukaart eens goed te bekijken. Bij De Pastafabriek kun je pasta, pizza en salades bestellen die ter plekke vers worden gemaakt. Ze maken alles zelf en vers, dus ook de pasta en het pizzadeeg.

Ik ging voor een pasta Pomodoro en mijn vriend voor een pizza Salame. Deze moet je zelf bestellen bij het betreffende station. Een pizza duurt ongeveer 15 minuutjes voor deze klaar is, een pasta 5 minuutjes. De pasta’s en pizza’s worden bereid waar je bij staat en zo kun je je pasta of pizza dus ook nog een beetje ‘customizen’. Zo kun je bijvoorbeeld al kiezen uit 6 verschillende pastasoorten, o.a. penne, fusilli en tagliatelle. Ik koos voor campanelle en kreeg nog extra groene pesto door mijn saus. Alle groentes voor in je saus zijn vers gesneden en de pasta wordt gekookt terwijl je wacht.

pasta1En dan…WAUW. Wat was dát lekker! De pasta was echt perfect al dente gekookt en de saus was ook verrukkelijk. De pizza van mijn vriend viel ook zeker in de smaak. Hij was niet zo vettig zoals je bij veel pizzeria’s ziet, maar juist heerlijk krokant en lekker van smaak. Mocht je toch nog iets van smaak missen, op ieder tafeltje staat verse basilicum, olijfolie, chiliolie, peper en zout om toe te voegen aan je gerecht. Wij vonden onze pasta en pizza echt heel erg lekker en zeker voor herhaling vatbaar. Ons nagerecht deelden wij, een torta limone (limoentaartje), en deze was ook érg lekker.

Wij waren voor 3 drankjes per persoon, een pasta, een pizza en één nagerecht in totaal €27 kwijt. Prima prijsje dus! Het enige nadeel wat ik zou kunnen noemen is dat het een selfservice restaurant is en als je dus bij 2 verschillende stations besteld (dus een pasta en een pizza i.p.v. 2 pizza’s of 2 pasta’s) het kan gebeuren dat de gerechten niet tegelijkertijd klaar zijn. En als het heel erg druk is kan het zijn dat je wat langer moet wachten. Wij waren wat aan de vroege kant en hadden daar dus niet echt last van, maar toen wij zaten te eten werd het drukker en zagen wij de rijen bij de stations ook groeien. Daar tegenover staat dan weer dat het echt mega goedkoop is (€4,75 – €9,25 voor een pizza of pasta) en je echt een goed bord vol krijgt wat recht voor je neus wordt bereidt (en dus ook écht vers is).

Wij zullen zeker nog een keer terugkomen bij De Pastafabriek om ook de andere pasta’s en pizza’s te proberen en raden jullie het restaurant ook zeker aan. Je vindt De Pastafabriek aan Stoeldraaierstraat 25 in Groningen, dicht bij de Vismarkt en de Grote Markt.

Welk restaurant of lunchtentje (in Groningen of ergens anders) moet ik volgens jou ook écht nog proberen? Ik ben gek op lekker eten, dus kom maar door!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *