Ga naar de inhoud

NICE fruitijsjes

Een tijdje geleden ontving ik, na een winactie te hebben gewonnen, 80 fruitijsjes van NICE. Na deze ijsjes door een uitgebreide testperiode heen te nemen heb ik dan vandaag een review voor jullie. Tipje van de sluier: NICE! (ja, ook in de herfst/winter!)

In 2011 was Nina al een tijdje op zoek naar een gezond, maar lekker tussendoortje. Deze vond ze; fruitijsjes. Na eerst heel veel verschillende smaken te verkopen op o.a. festivals en ook heel veel uren door te brengen met het maken van de ijsjes, werd het assortiment teruggebracht naar 4 smaken. Er kwam een nieuwe verpakking, het bezorgen werd uitbesteed aan een hierin geprofessionaliseerd bedrijf en de ijsjes kregen steeds meer verkooppunten. In november 2013 won NICE fruitijs de Smaak van Nederland met het Puur Aardbei ijsje op een stokje. In de zomer van 2014 werd het assortiment ook uitgebreid met knijpijsjes. De droom van NICE?: “Wij geloven in echt eten, ook als je een tussendoortje koopt. We dromen ervan om groot te groeien met lekkere en verantwoorde ijsjes voor iedereen.”, aldus NICE fruitijsjes.

IJSJESimage1

Ik hoor je denken: “ja ja, fruitijsjes, die kun je toch ook gewoon van OLA kopen?”. Nou, nee dus. Niet zoals de ijsjes van NICE in ieder geval. Alle NICE ijsjes worden gemaakt van biologisch, onbespoten écht vers fruit. Er wordt geen gebruik gemaakt van concentraten, stabilisatoren, conserveringsmiddelen of kant-en-klare fruitpurees. Er zit wel een klein beetje rietsuiker toegevoegd, om de ijsjes een wat fijnere structuur te geven en wat zoeter te maken. De ijsjes zijn dan ook veganistisch en zelfs de verpakkingen zijn van biologisch afbreekbaar papier gemaakt. Behoorlijk verantwoord dus, dat NICE ijs.

Ik ontving 4 verschillende smaken van de ijsjes op een stokje. Puur Aardbei, Framboos + Hibiscus, Peer + Sinaasappel en Blauwe Bosbes. Stuk voor stuk echt heerlijk. Ik kan niet anders dan enthousiast zijn over deze ijsjes. De ijsjes smaken allemaal écht naar fruit, precies zoals je smoothies thuis ook smaken. Ik snap dat je nu ook ontzettend nieuwsgierig bent naar de ingrediënten van deze ijsjes, dus die heb ik ook even voor je op een rijtje gezet.
Puur Aardbei: 70% aardbeien*, water, rietsuiker*, citroensap*. * = van biologische oorsprong.
Framboos + Hibiscus: hibiscusthee*, 19% frambozen*, rietsuiker*. * = van biologische oorsprong.
Peer + Sinaasappel: 79% peren*, sinaasappelsap*, rietsuiker*, citroensap*. * = van biologische oorsprong.
Blauwe Bosbes: 42% bosbes*, sinaasappelsap*, witte druivensap*, earl grey thee*, honing*, citroensap*. * = van biologische oorsprong.

IJSJESimage2

Ik vind deze ijsjes echt een dikke vette aanrader en iedereen wie ik er een laat proeven is ook reuze enthousiast. Ze smelten niet zo snel als gewone ijsjes, wat ik persoonlijk een dik pluspunt vindt. Er zitten echt nog stukjes fruit in het ijs en je proeft de structuren van de verschillende stukken fruit ook terug. Je raakt dan ook echt wel vol van zo’n ijsje. De verkooppunten van NICE fruitijsjes vindt je hier.

Ik ben ontzettend blij en dankbaar dat ik zoveel NICE ijsjes heb gewonnen, maar anders had ik ze zéker ook zelf gekocht om te gaan proeven.

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *