Naar de inhoud springen

Recept: Pompoensoep

De herfst is nu toch écht aangebroken. De temperaturen zijn flink gedaald en wat is er dan lekkerder dan lekker warm binnen zitten met… een warme kop soep! Ik houd echt heel erg van soep, vind het heerlijk en je kan er zoveel kanten mee op. Vandaag heb ik voor jullie een recept voor zelfgemaakte pompoensoep. En dit kan je ook maken als je geen held in de keuken bent, geloof mij ;-).

Ingrediënten (voor 4 koppen soep)

1 liter groentebouillon (kan ook kippenbouillon zijn)

600 gram in stukken gesneden pompoen

1 winterpeen, in stukken

1 ui, gesnipperd

3 tenen knoflook, geperst of gesnipperd

2 theelepels paprikapoeder

Zout en (cayenne)peper

(olijf)olie

VierkantPompoensoep

Zo maak je het

  1. Fruit de ui en knoflook aan in een pan.
  2. Voeg vervolgens de bouillon, pompoen en winterpeen toe. Laat dit ongeveer 20 minuutjes koken.
  3. Pureer de soep glad met een staafmixer.
  4. Voeg de paprikapoeder toe. Voeg zout en (cayenne)peper toe naar smaak.

Simpel hè?! Dat was het al. En dan heb je een heerlijk soepje! Zelf eet ik het graag met naanbrood erbij. En je kan nog wat meer variëren met kruiden als je wil, maar ik vind dit een lekkere basis.

Wat voor soep maak jij graag zelf?

Liefs,

Ilse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.