Ga naar de inhoud

DIY: Basic Sugar Body Scrub

Hi!scrub1

Vandaag heb ik wat anders voor jullie dan jullie normaal van mij gewend zijn. Namelijk een Do It Yourself! Vandaag laat ik jullie zien hoe ik een heel basic body scrub met suiker maak. Deze body scrub kun je naar wens aanpassen zodat ‘ie helemaal perfect voor jou of degene aan wie je hem cadeau wilt doen is. Dit is namelijk ook een leuk cadeautje voor je vriendin, tante, oma of moeder. Het is tenslotte alweer bijna Moederdag. Kijk je mee naar hoe ik ‘m maak?

Deze scrub is voornamelijk voor de droge huid bedoeld. De oliën zijn erg voedend, en wanneer je last hebt van een vette huid is het misschien verstandig om deze DIY over te slaan. Zelf heb ik altijd last van erg droge benen, en daar is deze scrub echt heerlijk voor! Zoals ik al zei kun je deze scrub naar je eigen wens aanpassen, ik zal dan ook een aantal variatie tips tussendoor geven. Let op: gebruik deze scrub niet op je gezicht, hals of decolleté!!!

BENODIGDHEDENscrub2

  • 4 el olie (bijv. olijfolie, kokosolie, of een mengelmoesje hiervan)
  • 7 el suiker (of minder als je van een meer olieachtige scrub houdt, of nog meer als je juist een dikkere scrub wil)
  • 1 el honing
  • Afsluitbaar potje om de scrub in te bewaren
  • (Eventueel: paar druppels etherische olie. Bijv. met sinaasappelgeur)

STAPPEN

  1. Wanneer je gebruik maakt van verschillende oliën, meng deze dan eerst goed door elkaar. Bij het gebruik van kokosolie kun je deze het beste ook eerst nog even smelten in de magnetron.
  2. Voeg de suiker toe aan de olie. Tip: doe dit lepel voor lepel, zo kun je de dikte bepalen die jij het fijnste vindt (voor mij is dat dus 7 el suiker op 4 el olie).
  3. Voeg de honing toe aan het suiker-olie mengsel.
  4. Wanneer je nog etherische olie wil toevoegen kun je dat nu doen. Een paar druppels is écht voldoende en meng dit goed door.
  5. Scrubben maar! Deze scrub kun je rustig een aantal keer bewaren, en als je zorgt dat er geen water bij de scrub komt, kan je deze ook gerust een aantal weken bewaren.

scrub3

Ik scrub het liefst een keer per week. Heerlijk even zo’n verwen momentje! En leuk voordeel: je zongebruinde huidje blijft ook langer zitten wanneer je regelmatig scrubt. Vinden jullie scrubben ook zo fijn? Hebben jullie nog DIY’s voor scrubs die ik ook écht nog moet proberen? Dan hoor ik het graag!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *