Ga naar de inhoud

Boeken 3e kwartaal 2021

Oktober! Wauw, de afgelopen maanden lijken wel echt voorbij gevlogen te zijn. Er is natuurlijk ook wel wat gebeurd in afgelopen kwartaal. In de vorige update gaf ik al aan dat het pittig gaat worden om mijn doel van dit jaar, 30 boeken lezen, te halen, maar dat ik er nog steeds voor ga. Afgelopen kwartaal heb ik maar 3 boeken geworden dus het wordt echt nog wel heel erg pittig, maar ik ga nog steeds mijn best doen, haha!

Idiot – Laura Clery ✭✭✭✩

40539033

Laura Clery makes a living by sharing inappropriate comedy sketches with millions of strangers on the Internet. She writes songs about her anatomy, talks trash about her one-eyed rescue pug, and sexually harasses her husband, Stephen. And it pays the bills!

Now, in her first-ever book, Laura recounts how she went from being a dangerously impulsive, broke, unemployable, suicidal, cocaine-addicted narcissist, crippled by fear and hopping from one toxic romance to the next…to a more-happy-than-not, somewhat rational, meditating, vegan yogi with good credit, a great marriage, a fantastic career, and four unfortunate-looking rescue animals. Still, above all, Laura remains an amazingly talented, adorable, and vulnerable, self-described…Idiot.

With her signature brand of offbeat, no-holds-barred humor, Idiot introduces you to a wildly original—and undeniably relatable—new voice.

Hoewel ik de sketches van Laura echt te hilarisch voor woorden vind, had ik met dit boek toch enige moeite. Ik heb hem wel uitgelezen, en ik wil dan ook niks afdoen aan haar levensverhaal. Het boek las gewoon niet zo lekker als ik had gehoopt.

Een ongewoon huwelijk – Tayari Jones ✭✭✭✩

40799800. sy475

Celestial en Roy zijn jong, verliefd en pas getrouwd. Zijn carrière in de zakenwereld zit in de lift, zij is een veelbelovende artiest. Ze zijn net aan het wennen aan de routine van hun leven samen als ze uit elkaar getrokken worden door omstandigheden die ze zich nooit hadden kunnen inbeelden. Roy wordt gearresteerd en veroordeeld tot twaalf jaar cel voor een misdaad waarvan Celestial weet dat hij die niet heeft gepleegd. Wrong race,
wrong place.

Ondanks haar sterke onafhankelijkheid, voelt Celestial zich ontheemd. Ze zoekt troost bij André, haar jeugdvriend en getuige op haar huwelijk. Roy ontdekt in zijn isolement een heel nieuwe wereld. Kan liefde zelfs in extreemste omstandigheden standhouden?

Een ongewoon huwelijk is een eigentijdse, briljante en ontroerende roman over onvoorwaardelijke liefde en de complexiteit van relaties.

Waar ik dit boek met heel veel enthousiasme begon en lekker door kon lezen, raakte ik zo ongeveer halverwege op een punt dat ik niet zo lekker meer door las. Het boek werd wat langdradig maar is wel gewoon een leuk verhaal om te lezen.

The Art of People: 11 Simple People Skills That Will Get You Everything You Want – Dave Kerpen ✭✭✩

25776063

The Art of People – 11 eenvoudige vaardigheden waarmee je alles bereikt wat je wilt

Hoe krijg je meer gedaan van mensen: bestsellerauteur Dave Kerpen geeft het antwoord in The Art of People. In onze competitieve samenleving lijken harde meedogenloze types het voor het zeggen te hebben. Niets is minder waar! Mensen die sympathiek worden gevonden en respect en vertrouwen genieten, bereiken meer. Ze bouwen hechte relaties op en hebben oprecht interesse in hun collega’s, cliënten en partners. Wie of wat we ook zijn, succes hangt vooral af van wat anderen bereid zijn voor ons te doen. In dit boek geeft Dave Kerpen 53 eenvoudige tips om de 11 belangrijkste sociale vaardigheden te ontwikkelen.

Deze kreeg van mij 2/5 sterren. Maar dit ligt voor een groot deel ook aan mijzelf, hoor. Dit boek en ik waren niet helemaal de juiste match op het moment van lezen. Ik had tijdens het lezen voornamelijk het gevoel van “waarom lees ik dit?”. Het voegde voor mij niet zoveel toe, eigenlijk. Maar het boek leest wel makkelijk en is zeker ook heel interessant! Wél een aanrader dus, voor de juiste persoon op het juiste moment :-).


Afgelopen kwartaal heb ik dus wederom maar 3 boeken gelezen. Op deze manier schiet mijn doel halen van 30 boeken natuurlijk niet heel erg op, maar gezien de gebeurtenissen van afgelopen kwartaal mag dit best haha. Ook raak ik beetje in een sleur en vind ik het op het moment ook gewoon lastig om de tijd te vinden voor het lezen van boeken. Moet hier wel echt weer beter mijn best voor doen, want vind het wel echt heerlijk om te doen!