Ga naar de inhoud

Boeken 2e kwartaal 2021

We zijn alweer halverwege juli, in het 3e kwartaal van 2021 dus! O jee? Het is dus al weer tijd voor een update over mijn gelezen boeken van afgelopen kwartaal. Het zijn er niet zo veel als de bedoeling was, ik ben op het moment mijn lees-flow een beetje kwijt. Al een flinke tijd nu, dus ik ben benieuw of ik mijn doel voor dit jaar (30 boeken) nog ga halen.. Maar we hebben natuurlijk ook gewoon nog 6 maanden om het doel te halen! 🙂 #alwayspositive 😉

Ik neem je gauw mee in de boeken die ik heb gelezen en wat ik daarvan vondt.

Steeds leuker – Jelle Hermus ✭✭✭✭✩

36348017

Je leven steeds leuker maken, met steeds minder moeite. Dat is waar ‘Steeds leuker’ om draait. Want eindeloos ploeteren is prima, maar op de bank zitten met een goed boek, een kop thee en een glimlach op je snoet is ook fijn.

In dit praktische boek presenteert Jelle Hermus de korte route naar een leuker leven. Hij laat zien hoe je – door het zetten van de juiste kleine stappen – je leven snel in een opwaartse spiraal kunt brengen.

Want we weten vaak niet precies wat we willen doen met ons leven, maar we weten wél hoe we ons willen voelen: vrijer, blijer en meer voldaan. Als je steeds kleine stappen blijft zetten in de juiste richting, kom je vanzelf waar je wilt zijn.

Jelle laat zien hoe je je leven leuker en leuker maakt, en tegelijkertijd je omgeving kunt verrijken. Met een liefdevolle aanpak en de nodige humor. Want alles wordt makkelijker als we het leven niet zo serieus nemen.

Een leuker leven bouwen is makkelijker dan je denkt. ‘Steeds leuker’ is je handboek naar een leven vol vrijheid, blijheid en betekenis. Zonder de ballast en de gekkigheid.

4 uit 5 sterren! Wat een heerlijk boek. Ik heb hier echt van genoten. Ik zal eerlijk bekennen dat ik de online omgeving, “het broednest”, nog steeds moet gaan ontdekken #guilty. Maar het kan niet anders dan dat dat ook een succes is.

Het boek draait om het nemen van kleine stapjes, en ik geloof daar ook echt in! Ik ben van mening dat dat dé manier is om je eigen gewoontes aan te passen. Babysteps! Aanrader als je een (nog) leuker leven wilt, dit boek.

De introverte moeder – Shirley Visser ✭✭✭✭✩

56239990. sy475

Het moederschap is een grote uitdaging voor hoogsensitieve of introverte ouders. Shirley Visser geeft tips!

De introverte moeder van Shirley Visser is een praktisch en herkenbaar boek voor introverte en hoogsensitieve moeders op zoek naar meer balans. Vind jij sportclubs, schoolpleinen en ouderbijeenkomsten een behoorlijke uitdaging? Zou jij jezelf omschrijven als introvert of hoogsensitief, en heb je een kleintje? Laat dan de tips van Shirley Visser je helpen! Zij laat zien hoe je ervoor zorgt dat je als moeder niet overprikkeld raakt in een toch al drukke wereld. Herkenbare verhalen en input van experts helpen je meer balans te krijgen tussen we-time en me-time. Want iedereen heeft zo nu en dan tijd voor zichzelf nodig!

Dit boek.. Echt een bron van herkenning. Natuurlijk niet 100%, want natuurlijk is iedereen anders en dus ook iedere introverte moeder is anders. Maar zo veel punten en vlakken waar ik mij in herkende. En waarschijnlijk in ga herkennen wanneer mijn jongens groter zijn.

Ook als je Shirley al kent van haar blog Mommyhood of haar Instagram blijft het boek een leuke toevoeging. Ik volg Shirley nu al een hele tijd op de voet (wow, stalker ?), maar daarom toch was het boek helemaal nieuw voor mij! Ik kende haar struggles, maar de inhoud vindt je echt niet ergens anders al.

Leuk ook hoe ze de theorie erbij pakt. Wanneer je het vermoeden hebt zelf een introverte moeder te zijn, er een in je omgeving hebt of gewoon interesse hebt, echt een aanrader dit boek!

Force of nature – Jane Harper ✭✭✭✭✩

34275222. sy475

‘Is Alice hier? Heeft ze het gehaald? Is ze veilig? In de chaos, in het donker was het onmogelijk om te zeggen wie van de vier vrouwen dit riep. Later, toen alles erger werd, zou ieder van hen beweren dat zij het was geweest…’

Met enige tegenzin beginnen vijf vrouwen aan een zware, regenachtige trektocht. Slechts vier van hen bereiken de eindstreep. De tocht door het ruige achterland van Australië was bedoeld om de vijf collega’s uit hun kantoorbubbel te halen en zo meer kracht en teamgevoel te creëren.

Aaron Falk, agent bij de federale politie, is extra geïnteresseerd in de vermiste vrouw, Alice Russel. Ze is de klokkenluider in Falks onderzoek – en wist bepaalde geheimen. Over de firma waar ze werkte en over haar collega’s.

In plaats van over een trektocht met een hechte samenwerking als resultaat, krijgt Falk verhalen te horen over een tocht vol beschuldigingen, agressie en afbrokkelend vertrouwen. En hoe dieper hij in de verdwijningszaak duikt, hoe groter de gevaren lijken te worden…

In de vorige blogpost liet ik al weten een boek van Jane Harper te hebben gelezen. Dat was deel 1 in de Aaron Falk-serie. 4 uit 5 sterren kreeg die van mij, en dat krijgt deze zeker ook. Ik heb een nieuwe favo-auteur ontdekt en wil eigenlijk gewoon alle boeken van haar lezen nu. Ze houdt de spanning goed vast en door het heen en weer switchen in de tijd heb je ook niet het idee dat je iets mist, maar tegelijkertijd heb je niet het idee dat jij al iets weet wat Aaron en zijn collega nog moet ontdekken. Snap je?

Aanrader wederom, als je van thriller boeken houdt tenminste!


Dit afgelopen kwartaal heb ik dus maar 3 boeken gelezen. Wél waren het alle drie echte aanraders, dus in die zin wel een succesvol kwartaal geweest. De totaal-score van dit jaar maakt dat ik wel 5 boeken achter loop op planning, maar ach, wie weet wat het komende half jaar ons nog brengt ;-). En nu na het schrijven van deze blogpost heb ik spontaan wel weer zin om een boek te gaan lezen. Ik pak dus gauw mijn e-reader erbij!