Ga naar de inhoud

Boeken 1e kwartaal 2021

In deze blogpost gaf ik jullie aan ieder kwartaal een nieuw overzicht te geven van de boeken die ik heb gelezen. We zijn nu halverwege april en dus de hoogste tijd voor een overzicht van mijn gelezen boeken van het eerste kwartaal van 2021!

Verkikkerd serie – Lisette Jonkman

17925212

Verkikkerd ✭✭✭✭✩

Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben! Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van? En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…

Oh, wat heb ik genoten van dit boek. Ik zei het in dit overzicht van 2020 al, ik ben een beetje fan geworden van Lisette Jonkman. Dit boek heb ik binnen een week uitgelezen. Als dit binnen de categorie boeken valt die je leuk vindt, moet je deze ook gelezen hebben. Punt.

21414810

Verslingerd ✭✭✭✭✩

Het studentenleven gaat niet over rozen. Lucy’s relatie met Kikker staat onder druk, omdat hij een duet gaat opnemen met de beroemde zangeres Laura. Maar is Laura’s interesse alleen zakelijk? Ondertussen kampt Lucy met een lichte social media-verslaving en eist haar populaire beautyblog steeds meer tijd en verantwoordelijkheid op. Om de chaos compleet te maken vragen haar vrienden en familie ook nog aandacht met hun problemen. Het wordt hoog tijd om prioriteiten te stellen. Wat is nu eigenlijk écht belangrijk in het leven?

Tja ik weet niet zo goed wat ik hier verder over kan zeggen. Ik geniet gewoon echt van de boeken van Lisette Jonkman. Ze lezen zó lekker weg en ook dit deel weer. Deze las ik zelfs binnen vier (!) dagen uit.

43254792. sy475

Verknocht ✭✭✭✭✩

Lucy gaat naar Toscane om mee te werken aan een film. Ze doet de visagie van de beroemdste acteur van Nederland, Aris. Een buitenkans! Niet dat Lucy Aris leuk vindt, trouwens. Aris is gewoon goed voor haar netwerk. Meer niet. Eenmaal thuis lijkt het alsof haar vriend Olivier zich steeds verder van haar afkeert. Is hij jaloers, of is er een andere reden? Lucy wordt afgeleid door haar studielast, de bruiloft van twee vrienden en ze maakt zich zorgen om haar beste vriendin. Zo ziet ze over het hoofd wat écht belangrijk is. Pas als het bijna te laat is, ontdekt ze hoe groot haar probleem precies is…

En natuurlijk las ik deel 3 er meteen achteraan. Ook deze las ik weer binnen een week uit en ik vond het oprecht gewoon jammer dat het hierna gedaan was. Volgens mij ben ik al bijna door Lisette Jonkman haar boeken heen, maar ik wacht met smart op een volgende!

Boeken 1e kwartaal 2021

Mom, you got this – Rachel van Sas ✭✭✭✭✩

Het boek waarin ik alle onderwerpen bespreek waar ik als moeder ooit op heb gegoogeld. En dat zijn er toch veel! Van inspirerende kinderkamers tot tips voor positief opvoeden tot de leukste online shops voor kinderkleding, vlieg- en reistips, de handigste babyproducten, speelgoedtips, kindvriendelijke get-aways, alles over slaap en zovéél meer!

Mijn hele zoekgeschiedenis heb ik gebundeld in dit boek. Ik deel mijn eigen ervaring en inzichten, ik betrek er experts bij en duik de wetenschap in.

Kortom: dit is hét boek voor alle mama’s (in spe) vol inzichten, inspiratie en tips! Pak dit boek vast, als mijn hand die jou meeneemt door alle fases, en pik eruit wat jou inspireert en interesseert. Het moederschap is een uitdagend en groot avontuur waarin we het allemaal op onze eigen manier doen. Gelukkig maar! Maar één ding hebben we allemaal gemeen; we got this! One way or another.

Liefs,
Rachel

Och wát een heerlijk boek. Vanaf het moment dat ik haar op de social media kanalen ontdekte, ben ik fan van haar. Van haar stijl, haar modegevoel en haar eerlijke kijk in haar leven. Wat vind ik het een heerlijk mens om te volgen en wat leer ik veel van haar (en haar gezin). Toen dit boek uit was werd dat dan ook een hele duidelijke hint naar mijn vriend voor een sinterklaascadeau, en die begreep hij gelukkig :-). Ik heb er wat langer over gedaan, maar heel bewust hoofdstuk voor hoofdstuk gelezen omdat ik niet door het boek heen wilde vliegen. Aanrader!

22328546. sy475

Red Queen – Victoria Aveyard ✭✩✩✩✩

In de wereld van de zeventienjarige Mare Berrens hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de elite van Zilveren te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet gaan dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid terug te winnen. Het lukt Mare om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis, waar ze oog in oog komt te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet had kunnen beschikken – haar bloed is immers rood…

Dit boek heeft in 2015 een Goodreads Choice Award gewonnen, maar ik kwam er echt met geen mogelijkheid doorheen. Ik ben ook maar zo’n 10% blijven hangen, maar ik kon mij er echt niet toe zetten om verder te lezen. Deze heb ik na lang wikken en wegen weggelegd en ga ik, denk ik, ook echt niet meer aanraken. (Oké behalve dan om ‘m terug te geven aan mijn vriendin van wie ik hem leende :-)).

27824826

The Dry – Jane Harper ✭✭✭✭✩

Al twee jaar teistert droogte het plattelandsstadje Kiewarra. Het land verdort, het vee sterft. Men is de wanhoop nabij. De spanning wordt ondraaglijk als drie leden van een gezin dood worden aangetroffen. Luke Hadlers zelfmoord – nadat hij zijn vrouw en zesjarige zoontje van het leven beroofde – laat iedereen verbijsterd achter.

Aaron Falk keert terug naar het stadje waar hij opgroeide om de begrafenis van zijn vroegere beste vriend bij te wonen. Hij raakt daar tegen wil en dank betrokken bij het onderzoek naar de dramatische zaak. Als de vragen zich beginnen op te stapelen en het wantrouwen groeit, wordt Falk gedwongen de gemeenschap onder ogen te komen die hem twintig jaar geleden heeft verstoten.

Deze las ik in het Engels, maar daarom heb ik er niet minder van genoten. Wat een heerlijk spannend boek. Ik moest er even inkomen, maar na het doorzetten was dat het echt dubbel en dwars waard. Deel 2 staat al op m’n e-reader klaar om gelezen te worden!

43372969

Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit – Bianca Toeps ✭✭✭✭✩

Autisme: da’s toch dat je weet dat 7 augustus 1984 op een dinsdag viel? Nou… nee. Bianca Toeps legt in haar boek Maar je ziet er helemaal niet autistisch uit haarfijn uit wat het wel betekent als je autisme hebt. Ze vertelt over haar eigen ervaringen, aangevuld met verhalen van vrienden, kennissen en experts. Daarnaast geeft ze tips: waarom je iemand met autisme beter kunt mailen, wat je doet als iemand je liever niet aankijkt, en vooral waarom het geen compliment is als je zegt: ‘maar je ziet er helemaal niet autistisch uit!’.

Och wat een heerlijk boek. Heel verduidelijkend, maar zeker ook leuk geschreven. Fijn (en goed) hoe ze af en toe terugkijkt naar de “theorie”, de DSM-V, maar hier wel haar eigen draai en eigen verduidelijking aangeeft. Want wordt er in zulke theoretische taal nou eigenlijk bedoeld en hoe uit zich dat dan in de praktijk? Een must-read als je “iets” met autisme hebt. Dikke vette aanrader als je ‘gewoon’ geïnteresseerd bent!


7 boeken gelezen in het eerste kwartaal waarvan 6 uitgelezen en 1 weggelegd. Best een goede score volgens mij en ik loop precies mooi op schema!