Ga naar de inhoud

8 tips om meer water te drinken

Hi!

We weten allemaal dat je dagelijks zo’n 1,5 – 2 liter water zou moeten drinken. Toch komen heel veel van ons daar nog lang niet aan. Met dit warme weer is het extra belangrijk om te zorgen dat je genoeg vocht binnen krijgt, want je verliest meer vocht dan normaal door het zweten! Om ervoor te zorgen dat je genoeg water binnenkrijgt heb ik onderstaande tips voor je.water1

  1. Zorg ervoor dat je altijd een flesje water binnen handbereik hebt. Stop, als je onderweg bent, dus een flesje gevuld met water in je tas, zet een flesje gevuld met water naast je neer op je werk- / studeerplek. Je kunt hiervoor gewoon een pet-flesje gebruiken, maar je kan natuurlijk ook een leuke Dopper kopen of en vergelijkbaar herbruikbaar flesje. Zorg er wel voor dat je hem regelmatig goed schoonmaakt, anders kunnen er bacteriën gaan groeien.
    water2
  2. Doe het gewoon! Zorg er gewoon voor dat je genoeg drinkt. Maak er een gewoonte van om bijvoorbeeld bij iedere maaltijd en ieder tussendoortje een glas water te drinken. Of bijvoorbeeld zodra je opstaat en voordat of nadat je naar de wc gaat.
  3. Drink het liefst uit een groot glas in plaats van een klein gas. Zo drink je ongemerkt meer water terwijl je hetzelfde aantal glazen drinkt.
  4. Houdt bij hoeveel je water drinkt. Doe dit in een schriftje, in de notities van je mobiel en je hebt er zelfs allerlei apps voor. Als je bijhoudt hoeveel je drinkt, weet je ook hoeveel je nog moet drinken. Op deze manier kun je het goed verdelen over de dag.
  5. Voeg fruit, groenten en/of kruiden toe aan je water. Deze geven een smaakje af, maar voegen geen calorieën of iets dergelijks toe. Zo kun je eindeloos variëren met smaak en raak je dus ook niet verveeld op het water! Mijn favoriete combinaties zal ik nog met je delen, maar citroen en munt (en eventueel komkommer) doet het altijd goed, net als citroen en aardbeien of frambozen. Maar je kunt het eigenlijk zo gek maken als je zelf wilt. Hier heb je ook flesjes voor met een filter waar je het fruit, groenten en kruiden in kan doen. Bijvoorbeeld de Infruition. Deze heb ik zelf een tijdje geleden via Groupon weten te bemachtigen.water3
  6. Eet veel water. Ja, echt! Bepaalde groenten en fruit bevatten erg veel vocht en ook op die manier krijg je dus veel water binnen. Persoonlijke favoriet van dit seizoen is watermeloen. Deze bestaat voor 90% uit water en is dus een goede boost voor je vochtgehalte. En daarnaast ook gewoon héél erg lekker, vooral koud.
  7. Wanneer je op stap bent of gewoon gezellig op het terras wat wijntjes, biertjes of andere alcoholische drankjes drinkt, zorg er dan voor dat je voor ieder drankje wat alcohol bevat ook een glas water drinkt. Alcohol droogt namelijk uit, en zo houdt je de uitdroging beperkt. De uitdroging is tevens wat een kater veroorzaakt, dus die beperk je op deze manier ook flink!
  8. Als je water nou écht te saai vindt, of je neemt liever iets warms te drinken, kun je ook (kruiden)thee of koffie drinken. Wel zonder suiker en melk natuurlijk. Dan bestaat dit ook voornamelijk uit water. Let hiermee wel op dat er natuurlijk cafeïne zit in koffie en thee, dit kan je ’s nachts wakker houden als je op een laat tijdstip dit nog drinkt.

Volgens mij moet het met deze tips wel lukken om aan minimaal 1,5 liter water per dag te komen. Zelf heb ik altijd een flesje water bij me en ik verkies al gauw een glas water boven een glas frisdrank. 2 liter water is echt wel genoeg per dag, je kan het op hele hete dagen of bij intensieve lichamelijke beweging nog wel uitbreiden naar 3 liter, maar te veel water drinken is ook niet goed.

Hoe zorg jij ervoor dat je genoeg water binnen krijgt? Heb jij misschien nog goede tips die niet in dit artikel staan? Deel ze dan vooral in de comments, zo helpen we elkaar!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *