Ga naar de inhoud

Waarom ik een ochtendmens zou willen zijn

Hi!

Eigenlijk spreekt de titel bij iedere blogpost wel voor zich.. Ik ben een op en top avondmens. Ik houd niet van vroeg opstaan, praat in de ochtend maar liever niet tegen me en laat me vooral met rust en mijn ding doen. Het beste is eigenlijk om mij gewoon te laten liggen, maar helaas gaat dat niet altijd. Vandaag laat ik jullie dan ook graag weten waarom ik wel een ochtendmens zou willen zijn. Lees je mee?ochtend1

Aan ieder voordeel zit zijn nadeel en natuurlijk zitten er absoluut ook voordelen aan een avondmens zijn en nadelen aan een ochtendmens zijn, maar daar ga ik het nu niet over hebben (misschien in een volgend artikel?). Ik ga het nu hebben over de voordelen aan een ochtendmens zijn, waar ik wel wat meer van zou willen hebben.

Als ochtendmens ben je eerder wakker en actiever dan een avondmens. Gezien wij leven in een 9-5 maatschappij zie ik hier alleen maar voordelen aan. Je kunt zodra je wakker wordt direct lekker aan de slag en ben je, volgens mij, productiever dan een avondmens. Want ik ben zo iemand die dan in de avond ook het liefst gewoon met vriendlief op de bank hangt met een serie uitpuffend van mijn zware dag ;-).

Omdat je ’s ochtends al direct wakker en actief bent, is het ook makkelijker om ’s ochtends te gaan sporten. Hoe erge tegenstander ik voorheen altijd was van ’s ochtends sporten, zo’n erge voorstander ben ik nu. Ik vind het echt héérlijk. Als ik op tijd mijn bed uit kom. Je begint je dag lekker actief en houdt een emmer vol energie over naderhand. Na het sporten direct onder de douche en hop, je kan er weer tegenaan! Ja, ik ben voorstander.

ochtend2

Doordat ik een avondmens ben ligt mijn eet-ritme soms ook echt helemaal overhoop. Om 14.00uur ontbijten? Waarom ook niet! Nee echt, soms is het echt een verschrikkelijk drama! Ik merk dat het voor mijn lichaam belangrijk is dat ik regelmatig iets eet, al zijn het maar kleine porties. Wanneer ik dan pas om 12.00uur (of later) mijn bed uit kom rollen heb ik dus al een aantal eetmomenten gemist. En dat merk ik direct aan mijn lichaam en energie. Dat ik mij zonder moeite gewoon aan een ritme zou kunnen houden zou ik dus ideaal vinden.

Naast dat ik een eet-ritme fijn zou vinden, zou ik een beter ritme in zijn algeheel wel kunnen waarderen. Momenteel werkt mijn vriend fulltime en hij moet dus iedere dag vroeg uit bed. Daarom gaat hij ’s avonds ook gewoon op tijd naar bed toe. Ik ga het liefst tegelijk met hem naar bed, maar regelmatig lig ik dan naar het plafond te staren omdat ik eigenlijk nog helemaal niet moe ben.

En tot slot denk ik dat het ook wel wat leuker voor mijn omgeving zou zijn als ik en wat beter humeur ’s ochtends zou hebben. Als ze gewoon iets tegen me kunnen zeggen zonder afgesnauwd te worden, ik niet op alles loop te vloeken en tieren omdat het niet gaat zoals ik het wil en als ik eens wat minder zou zeuren over dat ik het zo zwaar heb dat ik er zo vroeg uit moet. Ja, ik geloof dat het voor mijn omgeving ook zeker voordelen zou hebben als ik een ochtendmens zou zijn.

En jij, ben jij een ochtend of avondmens? Laat het me weten in de comments!

Liefs,

Ilse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *