Ga naar de inhoud

Mijn 31 gelezen boeken van 2020

Lezen is één van mijn favoriete hobby’s. Ik vind het heerlijk hoe je je in een compleet andere wereld kan bevinden door het openslaan van een boek, of juist ontzettend veel kan bijleren via een boek. Kortom, lezen is echt een hobby van mij! Zelf heb ik een account bij Goodreads en vind ik het altijd ontzettend leuk om te lezen, op Goodreads of via blogposts / Instagram posts, welk boek iemand heeft gelezen en wat hij/zij er van vond. Tijd om dus zo een artikel zelf eens te maken.

In deze blogpost staan alle boeken die ik in 2020 heb gelezen. Ze komen in willekeurige volgorde voorbij. Ik zal erbij vermelden welke score ik de boeken heb gegeven en eventueel waarom. Mijn doel voor 2020 was om 24 boeken te lezen, deze heb ik met 31 ruim gehaald! Doel voor 2021? 30 boeken!

boeken 2020 deel 1

Dreamshifters serie – Harry Dayle

Parallel one ✭✭✭✭✩

Als ik er nu eerlijk op terugkijk snap ik niet zo goed waarom ik deze 4 uit 5 sterren heb gegeven.. Ik denk dat ik neigde naar 3,5, maar aangezien je op Goodreads alleen hele sterren kunt uitdelen toch maar heb gekozen voor 4. Ik vond dit een erg vermakelijk boek om te lezen, maar om nou te zeggen deze MOET je hebben gelezen… nee, niet echt. Wel heel leuk en vermakelijk. Ik heb dit boek in het Engels gelezen.

Parallel Ties ✭✭✭✩✩

Parallel Lies ✭✭✭✭✩

Yes, we eindigen weer sterk! Weer 4 uit 5 sterren voor het laatste deel. Wat ik mij kan herinneren is dat ik ongeveer het gehele boek op het puntje van mn stoel (of de bank, of het bed…) heb gezeten. Wat een spannend einde van het verhaal! Ook het laatste deel van de serie heb ik in het Engels gelezen.

Brave, not perfect: Fear less, fail more and live bolder – Reshma Saujani ✭✭✭✭✩

Dit boek is geïnspireerd door de TEDtalk van Reshma Saujani. Ik zou iedere vrouw, meisje willen aanraden om dit boek te lezen. Echt heel inspirerend geschreven. Tikje Amerikaans, dat wel. Maar ook heel inspirerend. In tegenstelling tot de boeken hiervoor is dit wel echt een boek waar je even voor moet zitten en de tijd moet nemen. Een boek waar je je aandacht bij moet (wilt!) houden. Deze staat ook op mijn (mentale) lijstje om nog eens te lezen met een notitieboekje erbij! Dit boek heb ik in het Engels gelezen

Darcy & Rachel serie – Emily Giffin

Something Borrowed ✭✭✭✩✩

Something Blue ✭✭✭✩✩

Boeken 2020 deel 2

A Piece of Cake – Cupcake Brown ✭✭✭✩✩

Onbreekbaar serie – Lisette Jonkman

Buren with benefits ✭✭✭✩✩

Onbegrensde liefde ✭✭✭✭✩

Ah, weer zo een heerlijk “dom” boek. Echt wat kan die Lisette Jonkman schrijven zeg! Ik heb haar dit jaar helemaal ontdekt en ben echt fan van haar heerlijke schrijfstijl die zo ontzettend lekker weg leest. Ik heb echt moeite gehad om de boeken weg te leggen. Waar ik bij deel 1 er nog even in moest zien te komen, had deel 2 me helemaal gegrepen! Echt weer een tip!

Op gevoel ✭✭✭✭✩

Het laatste deel in de serie en ook echt weer een topper. Je voelt je echt gewoon onderdeel van de hoofdpersonen, als een goede vriend. En ik vond het dan ook oprecht jammer dat met dit boek de serie was afgelopen.

boeken 2020 deel 3

Katie Parker Productions serie – Jenny B. Jones

In Between ✭✭✭✭✩

Dit is ook gelijk het enige boek in deze serie wat ik in 2020 heb gelezen, en ik weet eigenlijk niet zo goed waarom. Ik moest er even inkomen, maar vond het uiteindelijk echt een leuk boek om te lezen! Ik heb dit jaar veel fictie gelezen en hoewel ik bij Engelstalige boeken toch echt nog wel net wat meer moet nadenken, vond ik dit ook echt weer een topper in mijn categorie “domme boeken”. Ik heb dit boek in het Engels gelezen

Als het maar niet op ons lijkt – Eva Hoeke & Marcel van Roosmalen ✭✭✩✩✩

No. 1 Ladies’ Detective Agency serie – Alexander McCall Smith

The No. 1 Ladies’ Detective Agency Serie ✭✭✭✭✩

Ook dit is weer een gevalletje, ik weet niet zo goed meer waarom ik deze 4 uit 5 sterren heb gegeven.. Ik had echt goede voornemens om deze hele serie te gaan lezen (21 op dit moment!), maar het is nog bij dit ene boek gebleven. Ik had een beetje moeite hiermee en heb mijzelf er echt toe moeten zetten om het uit te lezen. Ik kwam er niet zo lekker in. Maar uiteindelijk vond ik het wel een heel leuk boek, vandaar ook toch de 4 uit 5! Ik heb dit boek in het Engels gelezen.

Laura H. – Thomas Rueb ✭✭✭✭✩

Als ik je één boek kan aanraden om te lezen, is het wel deze. Wat een tof boek. Heel erg tragisch verhaal, dus misschien een beetje gek om het boek als tof, leuk te bestempelen. Maar voor mij als buitenstaander is het dat wel. Je kan om dit verhaal bijna niet heen gekomen zijn, het verhaal van Laura H. is namelijk volop in het nieuws geweest. Maar dat waren de nieuwsberichten. Dit is haar verhaal.

#Girlboss – Sophia Amoruso ✭✭✭✭✩

Na dat ik de serie Girlboss op Netflix had gezien, vond ik dat ik ook dit boek moest lezen. Het boek heeft net even wat meer diepgang dan de Netflix serie en ik zou het je ook zeker willen aanraden om het boek te lezen. Ik vind het inspirerend om te lezen hoe zij zich omhoog heeft gewerkt vanuit het niets. Dit boek heb ik in het Engels gelezen

boeken 2020 deel 4

Voor wat, hoort wat – Sophie Kinsella ✭✭✭✭✩

Ik kom er nu achter dat ik behoorlijk wat boeken 4 uit 5 sterren geef, haha. Maar ook dit is weer echt een heerlijk boek om te lezen. Op het strand, in bed voor je gaat slapen of waar dan ook. Past ook zeker in mijn categorie “domme boeken”. Ik lees vooral dit soort boeken dit jaar en ik vind het echt even heerlijk. Niet te veel nadenken, maar gewoon even meegesleurd worden in een nieuwe wereld.

The woman in cabin 10 – Ruth Ware ✭✭✭✭✩

Dankzij een vriendinnetje van mij heb ik de boeken van Ruth Ware ontdekt, en wat zijn ze goed! Ik ben echt fan van haar boeken merk ik wel. Dit is het tweede boek wat ik van haar lees en ze blijft me echt vasthouden. De spanning zit er goed in tijdens het lezen van dit boek en ik wil het eigenlijk niet wegleggen. Dit boek heb ik in het Engels gelezen.

De gelukkige huisvrouw – Heleen van Rooyen ✭✭✩✩✩

Een keukenmeidenroman – Kathryn Stockett ✭✭✭✭✩

Wauw, dit boek heeft me echt verrast. Dit boek was zo’n gevalletje “staat al heel lang op mijn to read-lijst en moet ik gewoon ooit een keer hebben gelezen”. En man, dat was echt geen verkeerde keuze. Dit boek heeft best wel mijn ogen geopend over de rassenscheiding en het racisme in Amerika wat zo recent nog heeft gespeeld. Als ik daar aan denk is het altijd in gedachten iets wat in de verre geschiedenis afspeelde, maar dit boek speelt zich af in de jaren zestig! Toen is mijn vader geboren! Vrij recent dus nog…

Long Live the Tribe of Fatherless Girls – T Kira Madden ✭✭✩✩✩

boeken 2020 deel 5

Bluebird, bluebird – Attica Locke ✭✭✩✩✩

Mure serie – Jenny Colgan

Café Zon & Zee ✭✭✭✭✩

Ah ja ik denk echt met een glimlach terug aan dit boek, wat een heerlijk boek om te lezen zeg. Typisch gevalletje categorie “domme boeken” weer, maar dat is in dit geval echt een compliment. Heb echt genoten van dit boek en hiermee ook helemaal Jenny Colgan als schrijfster ontdekt. Héérlijk.

Het eindeloze strand ✭✭✭✭✩

Deel 2 in de serie en tja, ook gewoon weer echt een heel erg lekker boek om te lezen. Kan er niet zo heel veel anders over zeggen. De andere delen in de serie moet ik nog lezen, maar dat ga ik zeker weten wel doen! Kan eigenlijk niet wachten maar heb nog zo een lange lijst met boeken die ik wil lezen.. Moet maar even een gaatje vinden voor deze geloof ik! Haha.

The Hunger Games serie – Suzanne Collins

The Ballad of Songbirds and Snakes ✭✭✭✭✩

Hoewel dit het eerste, en zo ver enige, boek in de serie is die ik heb gelezen, heb ik hier wel echt van genoten. De andere boeken heb ik alleen nog verfilmd gezien, maar staan zeker ook nog op mijn lijstje! Toch, omdat ik de films heb gezien, kon ik dit boek wel goed plaatsen qua tijdlijn, personages, wereld. Ik heb dit boek in het Engels gelezen.

Little Beach Street Bakery serie – Jenny Colgan

De kleine bakkerij aan het strand ✭✭✭✭✩

Jaaa daar is ze weer. Andere serie, zelfde stijl. Echt ook weer een heerlijk boek en ik heb ook zo veel zin om de andere boeken in deze serie te lezen! Kan niet anders dan dat dat ook successen zijn. Nogmaals, ik heb dit jaar heel veel fictie gelezen in de (mijn) categorie “domme boeken”, maar ik heb er echt zo erg van genoten. Ook dit boek dus weer. Zo’n boek kan ik echt in één dag uitlezen. Jenny Colgan staat met deze boeken op dit moment echt hoog in mijn lijstje favoriete schrijvers.

boeken 2020 deel 6

Blauw water – Simone van der Vlugt ✭✭✭✭✩

Oeh, weer zo’n spannend boek. Daar houdt ik ook echt wel van hoor! Maar is misschien, voor mij, niet altijd de beste keuze om ’s avonds vlak voor het slapen te lezen. Dan kan ik er zo over door blijven malen in gedachten.. Maar desalniettemin was dit echt een fantastisch boek om te lezen. Heb er echt van genoten en Simone heeft met dit boek ook echt goed mijn spanning weten vast te houden. Aanrader!

Bestemd voor mij – Chantal van Gastel ✭✭✭✭✩

Tja, weer een in de categorie “domme boeken”. Ik weet niet zo goed wat ik nog voor nieuws hier over kan zeggen haha, maar er zijn een aantal bekende schrijfsters in deze categorie waar Chantal van Gastel ook toebehoort. Dan weet je gewoon dat je een topper in handen hebt voordat je ook maar een pagina hebt gelezen. Ook zeker een aanrader, wel misschien wat meer in het winterseizoen omdat het boek zich daar ook in afspeelt. Vind ik persoonlijk altijd lekkerder lezen, maar kun je natuurlijk net zo goed op een bounty strand lezen :-).

Me before you serie – Jojo Moyes

Voor jou ✭✭✭✭✩

Oh wat heb ik ook van dit boek weer erg genoten. Het eerste boek in deze serie en voor mij nog het enige boek dat ik heb gelezen, maar de rest wil ik zeker weten ook lezen! Jojo Moyes is ook zo’n schrijfster waarvan je gewoon weet: altijd goed. Ik weet niet zo goed wat ik hier nog meer over kan zeggen behalve dat ik het boek je kan aanraden en ik er gewoon echt plezier aan heb gehad om het te lezen. Je gaat echt met de personages meeleven en het is jammer als je het boek weer uit hebt!

Ja maar wat als alles lukt? De tien regels voor een ja-maar-vrij-leven – Berthold Gunster ✭✭✩✩✩

You are a badass: How to stop doubting your greatness and start living an awesome life – Jen Sincero ✭✭✭✭✩

Dit was wel echt een boek waar ik in moest komen. In de zomer heb ik hem voor de helft gelezen. En toen bleef ‘ie heel lang op mijn nachtkastje liggen.. Tegen het einde van het jaar vond ik toch dat ik hem dat jaar nog moest uitlezen en zo geschiedde. Al met al wel een heel goed boek, ik moest er even doorheen maar ik zie mijzelf dit boek wel nog een aantal keer uit de kast pakken met een notitieboek erbij!

Vlinders voor altijd – Jill Mansell ✭✭✭✭✩

En het jaar sloot ik weer heerlijk af. Jill Mansell is ook echt zo’n schrijfster waarbij je weet dat je je goed gaat vermaken met het boek, nog voordat je één pagina hebt gelezen. En ik heb mij dan ook echt goed vermaakt met het lezen van dit boek. Wat een topper, echt waar!

Wauw, dat waren 31 boeken! Ik heb alleen de toppers, 4 uit 5 of hoger, eruit gepakt om even toe te lichten maar ook dat waren er toch nog heel veel. Ik vind het moeilijk om een boek waar ik eenmaal aan ben begonnen niet uit te lezen, vandaar dat er ook een aantal niet zulke goede reviews tussenzitten. Maar veruit de meeste boeken die ik lees geniet ik echt van. Ik kijk van te voren echt of een boek mij interessant of leuk lijkt, anders komt ‘ie ook niet op mijn lijstje!

Voor komend jaar wil ik eigenlijk ieder kwartaal zo’n blogpost maken waar ik dan de boeken even kort toelicht die ik heb gelezen en wat ik er van vond.