Naar de inhoud springen

Project Positief TAG

Project Positief TAG
Hi!

Vandaag heb ik voor jullie een tag die je misschien al bij meer bloggers voorbij hebt zien komen. Namelijk de Project Positief TAG van bydagmarvalerie. Ik vind dit een erg leuke, insprirende tag die je eens lekker laat nadenken over de positieve dingen in het leven, want we kunnen het allemaal soms toch zo somber inzien. Maar vandaag niet! Kijk je mee naar de antwoorden die ik gaf op Project Positief TAG?

Wat is je favoriete quote en waarom?

Misschien heel cliché, maar: ‘Carpe diem’. Carpe diem is een Latijns spreekwoord wat ‘Pluk de dag’ betekend. Het wordt gebruikt om aan te geven om je dag optimaal te benutten en niet uit te stellen naar morgen wat vandaag nog gedaan kan worden. Ik ben sluit me hier volledig bij aan. Natuurlijk heb ik ook wel eens een luie dag en stel ik mijn school- en leerwerk ook het liefst tot het laatste moment uit, maar het voelt wel veel beter als ik lekker veel op een dag doe! Voor mij betekent Carpe diem dat je moet genieten van iedere dag die je leeft en iedere dag moet leven alsof het je laatste is. Haal uit het leven wat er uit te halen valt.

Project Positief TAG

Welke droom zou je in je leven willen realiseren? Yes you can!

Ik zou heel graag nog meerdere culturen willen ontdekken. Niet in de vorm van een wereldreis, zoals de meesten van jullie nu zullen denken. Nee, ik zou liever meer culturen ontdekken op meerdere vakanties. Ik denk dat het backpacken, vele rondreizen en het zo lang weg zijn bij mijn vrienden en familie niet voor mij is weggelegd. Niet dat ik zo’n luxe prinsesje ben hoor, helemaal niet, zet mij maar lekker in een tentje in Zuid-Frankrijk. Maar het zo lang weg zijn van thuis is niks voor mij. En inderdaad, Yes I can! Die prachtige reizen en culturen ga ik allemaal meemaken en ontdekken! Ooit.

Project Positief TAG, wat betekent geluk voor jou?

Geluk betekent voor mij plezier hebben in wat ik doe. Fijne mensen om mij heen hebben. En (tot op zekere hoogte) kunnen doen wat ik wil. Op dit moment durf ik te zeggen dat ik gelukkig ben! Natuurlijk zijn er nog een hoop dingen die ik wens en die ik graag anders zou willen zien, maar mochten die wensen niet uitkomen en mocht het verder allemaal zo blijven als het nu is, is het ook prima. Ik ben een gelukkig mens, ik volg een leuke opleiding, heb een ontzettend lief en leuk vriendje, heb lieve vrienden en familie en kan (tot op zekere hoogte) doen wat ik zelf wil.

Wie kan jou ontzettend opvrolijken?

Mijn vriend!!! Hij kan echt mijn hele dag goedmaken door gewoon zichzelf te zijn. Hij voelt mij perfect aan en heeft het eerder door dan ikzelf wanneer ik niet lekker in mijn vel zit, of wanneer ik juist heel goed in mijn vel zit. De kleine dingen die hij doet vind ik onwijs lief en maken mij extra verliefd op hem. Wanneer ik verdrietig ben of me gewoon even niet zo fijn voel, hoeft hij me alleen maar te knuffelen en dan heeft hij mijn dag alweer goed gemaakt.

Voor wat mogen we je ’s nachts wakker maken?

Oeh, dat is een goede vraag.. Eten! Sowieso eten. Ik heb 2 grote hobby’s en dat zijn (lekker) eten en slapen, haha. Maar je zou mij ook wel wakker mogen maken voor een vakantie. Lekker de zon op mijn huid, uitzicht op de zee en een lekkere cocktail in mijn hand. Mm, ja hoor, daar heb ik best een nachtje geen slaap voor over!

Project Positief TAG

Waardoor kreeg je voor het laatst een lachbui?

Wanneer kreeg ik voor het laatst een lachbui? Ik zal jullie eerlijk zeggen dat ik dat zo 1-2-3 niet eens zou weten. Niet dat ik nooit lach hoor! Zeker niet, het liefste lach ik de hele dag door! Maar echt een lachbui dat ik niet kon ophouden met lachen? De laatste keer was vast en zeker met mijn vriend. Die maakt mij zo vaak aan het lachen! O en als hij mij kietelt kan ik ook niet stoppen met lachen, ookal vind ik het nog zo vervelend, haha. Nee eerlijk, ik zou niet weten wanneer en waarom mijn laatste lachbui was. Jammer, zou er wel vaker een willen hebben! Toch zorg ik wel dat ik iedere dag lach hoor.

Op welke prestatie ben je ontzettend trots?

Oei, dit vind ik echt een hele lastige vraag. Voor mijn gevoel heb ik nog niet echt iets gepresteerd. Maar eigenlijk ben ik iedere keer wel een beetje trots op mijzelf wanneer ik buiten mijn comfort-zone stap. Dus ook met het online zetten van dit blog. Maar ook het feit dat ik in september met een nieuwe opleiding ben begonnen en hier, ondanks dat ik al vele malen heb willen opgeven, ontzettend hard mijn best voor doe en dat zijn vruchten lijkt af te werpen (tot nu alle studiepunten gehaald, yay!).

Welke boodschap zou je graag aan anderen meegeven?

Ik zou graag aan anderen doorgeven dat een ieder mooi is zoals hij/zij is. Of dat nou met een lichte huid, donkere huid, kort haar, lang haar, een modellenmaatje, een maatje meer, een grote neus, kleine handen of een liefde voor iemand van hetzelfde geslacht is. Echt iedereen is mooi op zijn/haar eigen manier. En dat moeten we van elkaar respecteren. Dus ook wil ik meegeven: Wees lief voor elkaar. Het leven en de wereld is soms al hard genoeg, laten we het niet harder maken dan nodig is en laten we gewoon lief voor elkaar zijn!

Ik was op zoek naar een afbeelding die hierbij zou passen, maar ik kon er geen vinden die ik ‘goed genoeg’ vond. Ik zocht namelijk een afbeelding die in onderstaande video perfect wordt uitgebeeld (Project Positief TAG).

Wanneer hadden jullie voor het laatst een lachbui en waarom? En wat wil jij graag aan anderen meegeven? Project Positief TAG.

Liefs,

Ilse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.