Ga naar de inhoud

De beste Sinterklaas cadeau ideeën 2021

Over een paar weken is het alweer zo ver, dan arriveert die oude man met grijze baard weer in ons land. Nee, niet de kerstman. Daar mogen we nog net iets langer op wachten, ik bedoel natuurlijk Sinterklaas! Nog niet zo lang geleden vielen de speelgoedboeken al in de brievenbussen, maar mocht je nou ook andere ideeën op willen doen voor op het verlanglijstje van je kind, ben je hier aan het juiste adres.

De regel van 4

Hoewel ieder kind natuurlijk graag zakken vol met speelgoed krijgt, vinden de meeste ouders het ook wel zo fijn als het speelgoed met veel licht en geluid wat beperkt blijft en er misschien ook nog wat nuttige of leerzame cadeaus ontvangen worden. Een handige regel hiervoor is ‘de regel van 4’:

  • iets wat ze graag willen
  • iets wat ze nodig hebben
  • iets om te dragen
  • iets om te lezen

Het idee hierachter is dat je je kind niet overprikkeld en overweldigd met zakken vol cadeau’s. Het maakt het ook mogelijk om voor wat kwalitatievere cadeau’s te gaan, in plaats van heel veel, hele goedkope cadeau’s. Deze categorieën kun je natuurlijk zelf invullen zoals bij jou of je kind past en mocht een categorie nu niet helemaal bij je passen kun je deze misschien ook vervangen door iets anders.

sinterklaas cadeau

Deze manier van cadeau’s geven spreekt mij heel erg aan, ook omdat je het aantal cadeau’s zo wat beperkt en ik liever één kwalitatief goed cadeau heb dan 3 flut cadeau’s. Ik ga het dus proberen te introduceren hier thuis en vooral ook om mijzelf er aan te houden want ik kan geloof ik al een kist vullen met alle cadeau’s die ik door het jaar heen koop voor “ooit”. Haha, zelfkennis heb ik gelukkig wel. 😉

Ik geef je in iedere categorie wat ideeën van cadeau’s die hier op het lijstje staan, of wat gewoon hele leuke cadeau’s in de betreffende categorie zijn. En denk ook eens niet alleen aan fysieke producten, maar ook aan iets immaterieels. Een leuk dagje uit, of een workshop of sportlessen zijn ook hele leuke cadeau’s.

Let op, ik kijk hierbij naar cadeau’s wat mijn jongens leuk zouden vinden. Die zijn 3 maanden en 2 jaar, voor kindjes ouder dan 4 zit er dus waarschijnlijk niks bij. Maar je doet misschien wel wat ideeën op voor welke richting je op kan denken.

Iets wat ze graag willen

De speelgoedboeken zijn weer door de brievenbussen gevallen, dus ik zou zeggen ga lekker met je kind aan de knutsel om zijn/haar verlanglijstje te maken. Dit is bij uitstek de categorie daarvoor en jij hoeft misschien alleen aan je kind het budget van Sinterklaas door te geven zodat het ook een realistisch verlanglijstje wordt.

SpeelgoedSpeelgoed

Nog een aantal tips vanuit mij naar Sinterklaas; kijk naar iets dat al heel lang op het verlanglijstje staat. En kijk naar prijswinnend speelgoed, zo weet je zeker dat het echt heel erg leuk is.

Ons verlanglijstje

Een aantal voorbeelden van wat er zoal op ons verlanglijstje staat. Onderstaande mag je ons sowieso cadeau geven :-P, maar treinen zijn bijvoorbeeld ook een grote hit bij Wolf momenteel!

Iets wat ze nodig hebben

Als moeder of vader weet je vaak wel wat je kind nog nodig heeft. Zo kun je denken aan een (loop)fiets, maar bijvoorbeeld ook een dekbedovertrek, of babyslaapzak, of een bestekset. Voor wat oudere kinderen kun je ook denken aan sportles, of zwemles. Een jonger kind maak je dan misschien wel weer blij met zwembandjes. Misschien wel met een afbeelding van hun favoriete tekenfilmfiguur er op?

Ons verlanglijstje

Oh voor dit lijstje bedenk ik ook dagelijks wel een aantal cadeau’s, ik vergeet heel veel vervolgens ook weer, haha. En ik ben ook echt een kei in alles gewoon vast kopen, ‘want ze hebben het nodig’, en dan blijft er dus vervolgens niks meer over voor op het lijstje. Hieronder in ieder geval een aantal ideeën van wat bij ons op het lijstje staat.

Iets om te dragen

In deze categorie is toch ook eigenlijk altijd wel wat te verzinnen? Misschien kan jouw kind wel een nieuwe winterjas of schoenen gebruiken. Of een nieuwe pyjama of ondergoed? Een paar sokken of een nieuwe set met muts, sjaal en handschoenen komt eigenlijk ook altijd wel van pas. En regenlaarzen zijn hier ook bijna wel favoriete schoeisel nummer 1. Van mama en kind, haha.

Nog een tip, is jouw kind nou helemaal fan van een bepaalde superheld of tekenfilmfiguur? En koop je normaal gesproken liever geen kledingstukken met deze figuren erop? I feel you, mama! Ik ben daar zelf over het algemeen ook niet zo’n fan van, maar waarom koop je dan geen ondergoed met zijn of haar favoriete figuur erop? Zo heb je 2 vliegen in een klap!

Ons verlanglijstje

Hier staat sowieso een Feetje pyjama voor de jongens op het lijstje! En onderstaande zijn zo ook wat dingen die welkom zijn als een sinterklaas cadeau!

Iets om te lezen

Hier ook echt een succes, bij mama en papa en bij Wolf ook (en Luca ook, die moet gewoon haha). Een boek! Papa en mama vinden een nieuwe boek wel eens een leuke afwisseling om voor te lezen, en Wolf vind het maar wat leuk om door boeken te bladeren zelf. Een zoek-boek lijkt mij dus ook echt een hele leuke voor Wolf, of misschien een boek om woordjes te leren. Voor Luca zijn natuurlijk alle voorleesboeken of knisperboekjes nog een groot succes. Voor wat oudere kindjes kun je natuurlijk ook denken aan boeken om zelf te lezen.

Mocht je al genoeg boeken in huis hebben, dan kun je natuurlijk ook altijd kijken om dit te ruilen tegen iets anders educatiefs. Zo zijn er heel veel leuke(!) oefen-boeken voor taal en rekenen, maar kun je misschien ook eens kijken naar een Squla abonnement.

Ons verlanglijstje

Ah boeken, een van mijn favoriete cadeautjes! Wat mij betreft dus ook echt een TOP sinterklaas cadeau! Hier zijn natuurlijk oneindig veel voorbeelden van te geven eigenlijk.


Hopelijk heb ik je met deze blog wat op weg kunnen helpen in de wondere wereld van de sinterklaas cadeau’s.